Η ρετινόλη είναι η αλκοολική μορφή της Βιταμίνης Α, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης, η οποία εμφανίζεται με 3 μορφές: την αλδεϋδική (ρετιναλδεΰδη), την όξινη (ρετινοϊκό οξύ) και την αλκοολική (ρετινόλη). Η ρετινόλη κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και για την καταπολέμηση της ακμής και του αποχρωματισμού. Σαν βιταμίνη είναι σημαντική για τον οργανισμό μας γιατί έχει διάφορες ιδιότητες ζωτικής σημασίας. Η βασική της σημασία είναι η αναγέννηση των κυττάρων. Εφαρμόζεται πολλά χρόνια για την αντιγήρανση. Έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί το μεταβολισμό των κυττάρων και να βοηθάει τη δημιουργία του κολλαγόνου. Ουσιαστικά έχει την ικανότητα να αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται πιο απαλή, λαμπερή και νεανική. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλό προϊόν καταπολεμώνται προβλήματα της επιδερμίδας, όπως οι δυσχρωμίες, οι γραμμές, οι ρυτίδες και οι μεγάλοι πόροι.

 

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η ρετινόλη είναι το συστατικό για την αποτελεσματική μείωση των ορατών σημαδιών της γήρανσης, λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Επιπροσθέτως, βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας στην επιδερμίδα, αντιμετωπίζει την ακμή, τη χαλάρωση των ιστών, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας, και μειώνει τη φλεγμονή, έναν παράγοντα που συνήθως συνυπάρχει με την ακμή. Ωστόσο, δεν θα παρατηρήσετε αποτελέσματα εν μία νυκτί. Για να λειτουργήσουν τα ρετινοειδή, πρέπει να τα χρησιμοποιείτε διαρκώς. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξετε προϊόντα με την πάροδο του χρόνου. Θα περάσουν τουλάχιστον τρεις μήνες σταθερής νυχτερινής χρήσης για να παρατηρήσετε μείωση στις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες και την ακμή. Τα ρετινοειδή χρησιμοποιούνται μόνον τη νύχτα λόγω της ευαισθησίας τους στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Πρέπει πάντα να κάνετε μια δοκιμή επιδερμίδας πριν προσθέσετε ένα νέο προϊόν στη ρουτίνα σας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος σε μια πλευρά του χεριού σας και καλύψτε την περιοχή με επίδεσμο για 24 ώρες. Εάν αρχίσετε να έχετε ερεθισμό, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Εάν δεν έχετε παρουσιάσει συμπτώματα μέσα σε 24 ώρες, τότε είναι ασφαλές να το εφαρμόσετε και σε άλλα σημεία. Μόλις το προϊόν περάσει τη δοκιμή μπορείτε να αρχίσετε να το εφαρμόζετε κάθε δεύτερη νύχτα, χρησιμοποιώντας το μετά τον καθαρισμό αλλά πριν από τη νυχτερινή σας ενυδατική κρέμα. Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε το σκεύασμα κάθε βράδυ. Απλώς πάντα ξεκινάμε με ένα προϊόν περιεκτικότητας 0,5% σε ρετινόλη και ανεβαίνουμε σε ποσοστό σταδιακά. Καλό είναι να αποφεύγετε, κατά τη χρήση της, τα προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως αυτά που περιέχουν γλυκολικά ή σαλικυλικά οξέα και βιταμίνη C.

Categories: ΠΡΟΣΩΠΟ

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *