Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει όμως, δεν πρέπει αφήνουμε στην άκρη το αντηλιακό μας. Αντίθετα, συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο και όχι μόνον τους καλοκαιρινούς μήνες. Τις περισσότερες φορές συνδέουμε το αντηλιακό με το καλοκαίρι και τη θάλασσα και το χρησιμοποιούμε μόνον τότε. Αυτό είναι λάθος διότι η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη ακόμη και το χειμώνα.

 

Ο ήλιος είναι η βασικότερη αιτία αφυδάτωσης και γήρανσης της επιδερμίδας μας. Επίσης, είναι υπεύθυνος και για την εμφάνιση άλλων σημαδιών στην επιδερμίδα μας. Μπορεί να προκαλέσει κηλίδες, πανάδες και σημάδια στο πρόσωπο, τα οποία μάλιστα τείνουν να εμφανίζονται ακόμα και μετά από μια εικοσαετία. Η UVA είναι η ακτινοβολία που προκαλεί γήρανση και η UVB είναι αυτή που προκαλεί εγκαύματα και είναι γνωστή για τη συμβολή της στην εμφάνιση του καρκίνου. Και οι δύο εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με το ηλιακό φως ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα σύννεφα δεν φιλτράρουν όλη την υπεριώδη ακτινοβολία. Ακόμα και ένα συννεφιασμένο απόγευμα στην ατμόσφαιρα θα εισέρχονται σημαντικά ποσοστά ακτινοβολίας UVA που είναι δυνατό να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση.

 

Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντική η χρήση αντηλιακού όλο τον χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% περίπου των ορατών σημαδιών γήρανσης προκύπτει από το πόσο έχουμε εκθέσει την επιδερμίδα μας στον ήλιο. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι κάθε έκθεση στον ήλιο, ακόμη και η πιο σύντομη, δεν εξαφανίζεται, αλλά προστίθεται στην επόμενη. Έτσι με τα χρόνια συσσωρεύονται οι βλαβερές επιδράσεις. Ο νούμερο 1 κανόνας της αντιγήρανσης δεν είναι άλλος από την καθημερινή χρήση του αντηλιακού! Το αντηλιακό πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας περιποίησης. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση. Αρχίστε να φοράτε αντηλιακό από σήμερα κιόλας και το δέρμα σας θα σας ανταποδώσει την αγάπη!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *