Made by 💀 Bit Elite

Το δέρμα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρά σας είναι το πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπό σας, και, ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά εύθραυστο και λεπτό. Επομένως, συχνά σε αυτήν την περιοχή θα εντοπίσετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι “χάνει νερό πιο γρήγορα από άλλες περιοχές στο πρόσωπο ή το σώμα σας, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στην ξηρότητα. Αυτή η ξηρότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει σημάδια γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών. Και, όχι, δεν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε παλιά ενυδατική κρέμα ως κρέμα ματιών. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο υπόλοιπο πρόσωπό σας δεν προορίζονται για την περιοχή των ματιών. Η χρήση ενός προϊόντος ειδικά σχεδιασμένου για τα μάτια είναι επιτακτική όχι μόνο για την αποτροπή πιθανών ερεθισμών αυτού του ευαίσθητου δέρματος, αλλά και για τη διασφάλιση ότι θα έχετε τα καλύτερα αντιγηραντικά και ενυδατικά αποτελέσματα. Σας ενοχλούν οι λεπτές γραμμές και το πόδι της χήνας; Αναζητήστε συνθέσεις που χρησιμοποιούν ρετινόλη ή/και πεπτίδια, που αποδεδειγμένα καταπολεμούν τις ρυτίδες. Θέλετε να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους; Αναζητήστε συστατικά που λαμπρύνουν, όπως η νιασιναμίδη, καθώς και η καφεΐνη για να ενισχύσετε την κυκλοφορία και να καταπολεμήσετε την υποτονική ροή του αίματος που μπορεί να κάνει τους μαύρους κύκλους να φαίνονται χειρότεροι. Στα σύγχρονα κέντρα ιατρικής αισθητικής Dibeauty μπορείτε να ανακαλύψετε ποικιλία στις κρέμες ματιών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας. Επισκεφτείτε μας και οι ειδικοί θα σας κατατοπίσουν επιλέγοντας για εσάς τα κατάλληλα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε τι πρέπει να αναζητήσετε σε μία φόρμουλα κρέμας ματιών για να στοχεύσετε στις συγκεκριμένες ανάγκες για τα σημεία κάτω από τα μάτια σας και πώς να την εφαρμόσετε για καλύτερα αποτελέσματα.

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσετε στην κρέμα ματιών σας

Οι κρέμες ματιών μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και του ποδιού της χήνας, να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους και να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο και πιο λαμπερό. Ορισμένες φόρμουλες έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν μία από αυτές τις ανάγκες, ενώ άλλες είναι προϊόντα που πετυχαίνουν τα πάντα. Εδώ είναι μερικά συστατικά που πρέπει να προσέξετε όταν αναζητάτε μια κρέμα ματιών:
Αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C ή η νιασιναμίδη: προστατεύουν τα μάτια σας από μελλοντικές βλάβες από τον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες και την έλλειψη ύπνου.
Ρετινοειδή: βοηθούν στην τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης.
Πεπτίδια: βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου.
Άρνικα, καφεΐνη και βιταμίνη Κ: στοχεύουν τα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσουν την κυκλοφορία και να μειώσουν το πρήξιμο.
Υαλουρονικό οξύ και βούτυρο καριτέ: ενυδατώνουν και σφραγίζουν την υγρασία γύρω από την περιοχή των ματιών για την πρόληψη των λεπτών γραμμών.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά την κρέμα ματιών σας

ΒΗΜΑ 1:

Πλύνετε τα χέρια σας. Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε την κρέμα ματιών είναι με τα δάχτυλά σας, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να πλένετε πρώτα τα χέρια σας (σωστά). Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εισάγετε μικρόβια γύρω από τα μάτια σας. Το δέρμα σας θα πρέπει επίσης να είναι φρεσκοπλυμένο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα ενεργά συστατικά της κρέμας ματιών μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα και να μην εμποδίζονται από άλλα προϊόντα, βρωμιά ή λάδια.

ΒΗΜΑ 2:

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα. Θα θελήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του συγκεκριμένου προϊόντος που επιλέγετε, αλλά σε γενικές γραμμές, μια αντλία ή μισή αντλία κρέμας ματιών ανά μάτι είναι συνήθως αρκετή. Εάν η κρέμα ματιών σας έρχεται σε βάζο, αφαιρέστε περίπου μισή ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού ανά μάτι. Στη συνέχεια, απλώστε μία ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού στο δάχτυλό σας. Οι κρέμες ματιών είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες, επομένως η συγκεκριμένη ποσότητα είναι ό, τι χρειάζεστε και για τα δύο μάτια. Για αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας, καθώς δε θέλετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στο δέρμα.

ΒΗΜΑ 3:

Εφαρμόστε μικρές κουκκίδες από την εσωτερική γωνία κάτω από το μάτι σας στο κόκκαλο του φρυδιού σας. Πιο συγκεκριμένα, για να την εφαρμόσετε, ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία κάτω από το μάτι σας, τοποθετώντας μικρές κουκκίδες σε ημικύκλιο μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού σας. Χτυπήστε απαλά σε αυτό το ημικυκλικό σχέδιο για να τονώσετε την κυκλοφορία μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το προϊόν. Φροντίστε να μην τραβάτε ή τεντώνετε το δέρμα ενώ το κάνετε αυτό.
Θυμηθείτε: Μην πλησιάζετε πολύ κοντά στο μάτι σας για να αποφύγετε τον ερεθισμό. Επίσης, εκτός και αν η ετικέτα του προϊόντος σας υποδεικνύει, αποφύγετε την εφαρμογή πάνω ή κοντά στα βλέφαρά σας.

ΒΗΜΑ 4:

Περιμένετε πριν εφαρμόσετε concealer. Αφού εφαρμόσετε την κρέμα ματιών σας, περιμένετε περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν εφαρμόσετε concealer ή άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος για να της δώσετε χρόνο να απορροφηθεί πλήρως.

ΒΗΜΑ 5:

Μάθετε πότε να τη χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότερες κρέμες ματιών προορίζονται για χρήση τόσο το πρωί όσο και το βράδυ και θα είναι πιο αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται κατάλληλα και με συνέπεια (Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αποκομίσετε τα ενυδατικά τους οφέλη). Εάν θέλετε να το κάνετε μόνο μία φορά την ημέρα, κάντε το τη νύχτα. Το δέρμα σας φυσικά περνά σε μια επανορθωτική και αναπλαστική λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να του δώσετε μια επιπλέον ώθηση με τα αντιγηραντικά συστατικά που βρίσκονται σε πολλές κρέμες ματιών. Ωστόσο, ορισμένες κρέμες ματιών προσφέρουν ένα καλλυντικό αποτέλεσμα λάμψης χρησιμοποιώντας ανακλαστικά σωματίδια ή καφεΐνη. Αυτά είναι τα καλύτερα κατάλληλα για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αυτά τα οφέλη είναι για άμεση εμφάνιση έναντι μακροπρόθεσμων προσαρμογών του δέρματος.

Συνοπτικά

Απλώστε σωστά την κρέμα ματιών:

Τοποθετήστε την κρέμα ματιών στο πίσω μέρος του χεριού σας, για να λειτουργήσει ως ένα είδος παλέτας βαφής. Στη συνέχεια, βουτήξτε το δάχτυλο στην κρέμα και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε ένα ημικύκλιο από κουκκίδες, ξεκινώντας ακριβώς κάτω από το εσωτερικό μέρος του φρυδιού σας και κινούμενοι προς τα πλάγια και προς τα πάνω κατά μήκος του τροχιακού οστού που περιβάλλει το μάτι σας. Ουσιαστικά, ξεκινήστε να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας στην εσωτερική ή την εξωτερική γωνία της περιοχής κάτω από τα μάτια σας, ακριβώς πάνω από το οστό. Προχωρήστε σταδιακά στην περιοχή κάτω από τα μάτια και λίγο προς τα πάνω προς τα μάτια, χτυπώντας απαλά την κρέμα προς τα μέσα καθώς προχωράτε. Φροντίστε να σταματήσετε μερικά χιλιοστά κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας. η κρέμα ματιών θα απλωθεί φυσικά λίγο καθώς ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας, οπότε αφήστε λίγο χώρο κάτω από τις βλεφαρίδες για να μην μπει στο μάτι σας. Στη συνέχεια, χτυπήστε απαλά την κρέμα ματιών στο δέρμα. Αποφύγετε να το τρίψετε, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει την εύθραυστη περιοχή των ματιών και τελικά να προκαλέσει ερεθισμό ή/και να καταλήξει να επιδεινώσει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζετε. (Για παράδειγμα, το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει σπασμένα αιμοφόρα αγγεία που μπορεί να κάνουν τον αποχρωματισμό να φαίνεται χειρότερος και να καταλήξουν να προκαλούν περισσότερο πρήξιμο).

Categories: ΠΡΟΣΩΠΟ