Είναι αποτελεσματική η θεραπεία με λέιζερ για την ακμή;

Έρευνες δείχνουν ότι το λέιζερ και άλλες φωτοθεραπείες μπορούν να μειώσουν την ακμή. Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενδεχομένως ο γιατρός θα σας προτείνει συμπληρωματική θεραπεία με κρέμες στην πάσχουσα περιοχή.

Πόσες θεραπείες λέιζερ χρειάζομαι για την βελτίωση της ακμής;

Οι θεραπείες με κόκκινο και μπλε φως απαιτούν τουλάχιστον 4 συνεδρίες ώστε τα αποτελέσματα να είναι εμφανή από τον πάσχοντα. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε εξειδικευμένα ιατρεία και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη.

Το λέιζερ μπορεί να εξαφανίσει τις ουλές από ακμή;

Σε σοβαρές μορφές ακμής, υπάρχουν ποικίλες θεραπείες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν. Το λέιζερ αφαιρεί την ανώτατη κατεστραμμένη στοιβάδα του δέρματος και συσφίγγει το μεσαίο στρώμα, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο απαλή.

Σε ποιες περιοχές στοχεύει η θεραπεία λέιζερ;

Το λέιζερ τείνει να είναι δημοφιλές κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Εν τούτοις η θεραπεία εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές όπου εμφανίζεται η ακμή, όπως για παράδειγμα στα μπράτσα, στην πλάτη, στον άνω κορμό και στον λαιμό.

Μπορώ να φορέσω make up μετά τη θεραπεία λέιζερ;

Η ερυθρότητα και η ευαισθησία του δέρματος αποτελούν σύνηθες φαινόμενο μετά τη θεραπεία λέιζερ. Ίσως δελεαστείτε να τα καλύψετε χρησιμοποιώντας make up ή άλλους τύπους foundations. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου, μπορεί να καθυστερήσουν την επούλωση του δέρματος.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω πριν προβώ σε θεραπεία ακμής με λέιζερ;

Για να δείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μετά τη θεραπεία θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα:

  1. Να σταματήσετε το κάπνισμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες
  2. Να σταματήσετε τη λήψη βιταμίνης Ε, ασπιρίνης και άλλων φαρμάκων και συμπληρωμάτων που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επούλωση του δέρματος
  3. Να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης προσώπου τα οποία περιέχουν ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ για 2 με 4 εβδομάδες
  4. Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, την ηλιοθεραπεία ή το τεχνητό μαύρισμα
Categories: ΠΡΟΣΩΠΟ

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *