Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας του εμφανίζει ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη τριχοφυΐα. Αναμφισβήτητα, οι ξανθές και οι λευκές τρίχες είναι πιο ευαίσθητες από τις σκούρες. Έτσι επιλέγουμε ποικίλους τρόπους αποτρίχωσης, όπως για παράδειγμα το λέιζερ και τη ριζική αποτρίχωση με βελόνα. Επομένως ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ποια μέθοδος του ταιριάζει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Τα σύγχρονα κέντρα ιατρικής αισθητικής Dibeauty συνδυάζουν και τις δύο θεραπείες και ανάλογα με τις ανάγκες σας, σάς προτείνουμε και την ιδανικότερη!

  • Ριζική αποτρίχωση

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα είναι η πιο κλασική μέθοδος και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες θεραπείες αποτρίχωσης. Είναι μόνιμη και αποτελεσματική, καθώς με τη διοχέτευση ηλεκτρισμού καταστρέφει απευθείας τη ρίζα της τρίχας. Η ριζική εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στο πρόσωπο ή οπουδήποτε υπάρχουν λευκές και ξανθές τρίχες. Η ριζική αποτρίχωση δεν έχει κανένα περιορισμό με τις εποχές ή τον ήλιο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μήνα, ανεξαρτήτου ηλιοφάνειας. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και ορατά από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα:

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με βελόνες;

Είναι μια μέθοδος στοχευμένης ‘καταστροφής’ για την αναγέννηση των τριχωτών κυττάρων με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου τύπου (ηλεκτρόλυση ή ανάδευση). Χρησιμοποιούμε μια λεπτή, αποστειρωμένη χρυσή βελόνα μιας χρήσης που εισάγεται προσεκτικά στην άκρη του θύλακα της τρίχας (ρίζα). Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα βραχυπρόθεσμο ρεύμα ελεγχόμενης τάσης που ηλεκτρολύεται στο περίβλημα. Στη συνέχεια η τρίχα αφαιρείται εύκολα και χωρίς αντίσταση.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία της ριζικής αποτρίχωσης με βελόνα εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος όταν:
1. οι τρίχες κρίνονται ακατάλληλες για λέιζερ λόγω του χρώματός τους
2. υπάρχει χνούδι στην επιδερμίδα
3. οι τρίχες είναι μεμονωμένες/ διάσπαρτες
4. είναι ιδανική μέθοδος για την περιοχή γύρω από τη θηλή
Πόσο διαρκεί η διαδικασία; Είναι ανώδυνη θεραπεία;
Είναι μια τεχνική που απαιτεί υπομονή, ακρίβεια και εμπειρία. Ένα τοπικό αναισθητικό τοποθετείται πριν από τη θεραπεία που μειώνει την ενόχληση, επομένως θεωρείται μια καλά ανεκτή διαδικασία. Η μέση διάρκεια της συνεδρίας είναι 15-20 λεπτά, και οι περιοχές όπου μπορεί να γίνει η αποτρίχωση των ξανθών και λευκών τριχών είναι μάτια, χείλη, στήθος.
Πότε θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από τις πρώτες συνεδρίες. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το πάχος των τριχών. Καθώς οι λεπτές τρίχες καταστρέφονται στην πρώτη συνεδρία, ενώ οι σκληρότερες λευκές ή ξανθές καταστρέφονται σταδιακά. Η μέθοδος αυτή χρειάζεται επανάληψη κάθε μήνα. Φυσικά η μέθοδος της συγκεκριμένης αποτρίχωσης μπορεί να συνδυαστεί με το λέιζερ για την απομάκρυνση και των πιο σκούρων τριχών που μπορεί να έχουμε.

• Μέθοδος λέιζερ
Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ;
Σε αντίθεση με τις βελόνες που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια αρκετά νέα και επαναστατική μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Το λέιζερ είναι πολύ ασφαλές και πιο προσιτό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα λέιζερ που παράγει μια δέσμη φωτεινής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια θα στοχεύσει τις χρωστικές της τρίχας για να φτάσει στο θύλακά της. Όταν καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας, η ενέργεια του λέιζερ θα καυτηριάσει το αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί τη μήτρα της τρίχας. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης της τριχοφυΐας. Οι πελάτες συνήθως παρατηρούν βραδύτερη ανάπτυξη των τριχών λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη ή τη δεύτερη θεραπεία. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τον τόνο του δέρματος και των τριχών του εκάστοτε ατόμου, τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας αλλά και το μηχάνημα του λέιζερ που χρησιμοποιείται. Η αποτρίχωση με λέιζερ για πυκνή τριχοφυΐα είναι συχνά η πιο αποτελεσματική, καθώς είναι ευκολότερο για το λέιζερ να στοχεύσει τη μελανίνη στην τρίχα και να καταστρέψει το θύλακα. Η αποτρίχωση με λέιζερ για λεπτές τρίχες δεν είναι τόσο αποτελεσματική, αν και υπάρχουν διαθέσιμες τεχνικές που θα επιτρέψουν ακόμη και σε όσους έχουν λεπτή, ανοιχτόχρωμη τρίχα να απολαύσουν τα οφέλη της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Τί γίνεται όμως με τις ξανθές και λευκές τρίχες; Μπορούν να καταστραφούν με το λέιζερ;

Η απάντηση είναι πως όχι! Η πιο ιδανική μέθοδος για αυτήν την κατηγορία τριχοφυΐας είναι η ριζική αποτρίχωση με βελόνα.

Συμπέρασμα;

Η αποτρίχωση με ριζική θεωρείται η κατάλληλη μέθοδος εκλογής για τις λευκές ή ξανθές σκληρές τρίχες. Είναι μία διαδικασία κλασική, καταξιωμένη για αυτές τις περιπτώσεις και το κυριότερο, διενεργείται με ασφάλεια, υπεύθυνα και αποτελεσματικά στο ιατρείο υπό την επίβλεψη των ειδικών. Όσες έχουμε λευκές ή ξανθές τρίχες στο πρόσωπο δεν μπορούμε να βρούμε λύση γιατί η τεχνολογία του λέιζερ δεν αναγνωρίζει αυτά τα χρώματα επειδή απουσιάζει η μελανίνη, η οποία υπάρχει στις μαύρες και καστανές τρίχες. Συνήθως χρησιμοποιούμε στο σπίτι μεθόδους αποτρίχωσης όπως η κλωστή, το τσιμπιδάκι φρυδιών ή κερί. Το αποτέλεσμα είναι η τριχοφυΐα να αυξάνεται. Επομένως, καλό θα ήταν να επισκεφτούμε ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, το οποίο θα μας προσφέρει ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *