Τα ψωμάκια αποτελούν το συνηθέστερο πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό γυναικών και αφορά σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι ένα ‘βάρος’, το οποίο μπορεί να καταφέρει να μας ‘ρίξει’ την ψυχολογία κοιτάζοντας απλά και μόνον τον καθρέπτη μας!

Τι είναι όμως τα περιβόητα ψωμάκια;

Ουσιαστικά είναι η συσσώρευση περίσσιου λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, συνήθως στους γοφούς και τους μηρούς και δυστυχώς εξαφανίζεται δύσκολα. Άλλα σημεία στα οποία εμφανίζονται τα ψωμάκια είναι τα μπράτσα, η κοιλιά, η περιφέρεια, οι γλουτοί ή τα οπίσθια, μολονότι το βάρος του ατόμου μπορεί να είναι κατά τ’ άλλα ιδανικό. Προφανώς αυτό το πρόβλημα το αυξάνουν το DNA και φυσικά η κακή διατροφή. Το τοπικό πάχος κάνει την εμφάνισή του, διότι σε αυτές τις περιοχές είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των λιποκυττάρων. Η ύπαρξη λοιπόν τοπικού πάχους υποδηλώνει αύξηση του περιεχομένου των λιποκυττάρων σε λίπος με αποτέλεσμα να οδηγεί στη διόγκωση του μεγέθους τους. Σπανίως το αποθηκευμένο λίπος κατανέμεται απολύτως ομοιόμορφα στο σώμα μας και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται τοπικό πάχος ακόμα και σε αδύνατες γυναίκες χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με τα κιλά τους. Όσο λοιπόν τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε όγκο, τόσο αρχίζουν να δυσλειτουργούν και να προσκολλώνται μεταξύ τους. Αποτέλεσμα; Παρεμποδίζεται η ομαλή ροή του αίματος και της λέμφου, μία κατάσταση, η οποία προκαλεί τοπική συγκέντρωση υγρών, τοξικών και φλεγμονωδών ουσιών. Επακόλουθο αυτής της διαδικασίας είναι η εμφάνιση της κυτταρίτιδας και της όψης φλοιού πορτοκαλιού σε μηρούς, γοφούς, γλουτούς, γόνατα και αλλού κυρίως στις γυναίκες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη ‘μάστιγα’ με εύκολο, ανώδυνο και κυρίως γρήγορο τρόπο;

Κάποιες λύσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι οι παρακάτω:

1. Κατανάλωση νερού: η κατανάλωση νερού είναι το απόλυτο μυστικό για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος. Η ιδανική ποσότητα είναι περίπου δύο με δυόμισι λίτρα την ημέρα. Έτσι, όσο πολυάσχολοι και αν είμαστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε νερό, διότι το αφυδατωμένο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και επομένως να είναι όμορφο και υγιές.

2. Περιορισμός ζάχαρης: η κατανάλωση ζάχαρης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ινσουλίνης με αποτέλεσμα το σώμα να γίνεται αποθήκη λίπους.

3. Μασάζ: το μασάζ είναι η λύση που ψάχνουμε για τα ψωμάκια, καθώς με αυτόν τον τρόπο το αίμα κυλάει καλύτερα στην περιοχή. Μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε μασάζ, πριν ή ακόμα και μετά το ντους, κάνοντας εντριβή στα σημεία που παρουσιάζεται το πρόβλημα με διάφορα έλαια και ειδικές βούρτσες, πάντα με απαλές κινήσεις. Εάν δεν μας είναι εύκολο ή δεν μας αρκεί να κάνουμε μόνοι μας μασάζ, τότε μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό. Ακόμα, αν έχουμε τη δυνατότητα θα ήταν ιδανικό να επισκεφτούμε κάποιο χαμάμ ή σάουνα, καθώς, με αυτόν τον τρόπο χάνεται το λίπος.

4. Άσκηση: η αδράνεια του σώματός μας είναι αυτό που δημιουργεί συσσώρευση λίπους και συρρίκνωση των μυών. Με μισή ώρα γυμναστική την ημέρα μπορούμε σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε να κάνουμε ειδικές ασκήσεις για τα ψωμάκια. Εάν όμως, δεν μας αρέσει το γυμναστήριο τότε μπορούμε εναλλακτικά να ξεκινήσουμε το περπάτημα μαζί με φίλους μας.

5. Σωστή διατροφή: το κλειδί για την εξαφάνιση του λίπους από τους γλουτούς μας είναι η διατροφή. Με μία ισορροπημένη διατροφή θα αποκτήσουμε ορατά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι τροφές που χρειάζεται να καταναλώνουμε περισσότερο είναι, το ψάρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ω3. Τα θρεπτικά του συστατικά θα μας βοηθήσουν να μειωθεί το λίπος και να είμαστε πιο υγιείς. Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι βασικοί σύμμαχοί μας είναι τα λαχανικά όπως, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Τα λαχανικά βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και γενικότερα του σώματός μας, καθώς αποβάλλει τα επιπλέον υγρά. Ακόμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας σταφίδες και ξηρούς καρπούς (μόνον ανάλατοι και ωμοί). Επιπροσθέτως, βοηθητικό είναι το πράσινο τσάι που περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Έτσι, μπορούμε να βράζουμε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. Από τα βασικότερα συστατικά που πρέπει να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, είναι η πρωτεΐνη, διότι για να χάσουμε τοπικό πάχος πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη μυϊκή μας μάζα. Ιδανικό βέβαια είναι να συνδυάσουμε την άσκηση με την πρωτεΐνη. Η ζωική πρωτεΐνη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει, όπως το στήθος κοτόπουλο, το αυγό, το άπαχο μοσχάρι, το άπαχο τυρί και το γιαούρτι. Ακόμα, η πρωτεΐνη μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού και συμβάλλει στην παραγωγή των ορμονών και των πεπτικών ενζύμων.

6. Λιποαναρρόφηση: χειρουργική λύση για το πρόβλημα αυτό είναι η λιποαναρρόφηση. Παρόλα αυτά πρέπει να επισημάνουμε, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφασίσουμε την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρέσουμε σε σχέση με την ελαστικότητα του δέρματός μας, καθώς όταν η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται είναι πολύ μεγάλη και η ελαστικότητα του δέρματος μικρή τότε το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι χαλάρωση.

7. Microslim: ένα νέο, πρωτοποριακό μηχάνημα στο χώρο της αισθητικής ακούει στο όνομα Microslim! Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, εξαφανίζοντας τα ψωμάκια άμεσα και κυρίως ανώδυνα! Πώς λειτουργεί; Λειτουργεί με μικροκύματα προσφέροντας ταυτόχρονα σύσφιγξη του δέρματος. Το συγκεκριμένο μηχάνημα στοχεύει τα λιποκύτταρα με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο! Οι απαιτούμενες συνεδρίες κυμαίνονται από 4 έως 6 ανάλογα την έκταση του προβλήματος. Το Microslim αποτελεί μία εντελώς ανώδυνη θεραπεία, ασφαλής και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Categories: ΣΩΜΑ

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *