Οι περισσότεροι άντρες, κυρίως στο παρελθόν, θεωρούσαν ταμπού το ξύρισμα ολόκληρου του σώματος. Παρόλα αυτά, μπορούμε να δούμε ότι πλέον πολλοί άντρες επιθυμούν να έχουν αποτριχωμένο σώμα, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Έτσι, η διαδικασία αυτή δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά και ανδρική. Παρακάτω παρατίθενται οι πιο δημοφιλείς λύσεις τις οποίες και οι άντρες μπορούν να ακολουθήσουν:

1. Ξυραφάκι: Η πιο βολική, οικονομική αλλά προσωρινή λύση, είναι το ξύρισμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κρέμα ξυρίσματος και ένα ξυράφι της επιλογής σας. Ωστόσο, απαιτεί περισσότερη συντήρηση από άλλες επιλογές, καθώς διαρκεί το λιγότερο χρόνο. Το ξύρισμα ευαίσθητων περιοχών, όπως στο πρόσωπό ή στις μασχάλες, μπορεί να προκαλέσει επώδυνο ερεθισμό. Εάν κάποιος επιθυμεί να διαρκεί περισσότερες ημέρες το αποτέλεσμα του ξυρίσματος θα πρέπει να τρίψει με scrub όλο το σώμα, ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να γίνει το ξύρισμα πιο βαθύ άρα και πιο αποδοτικό. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ζεστό (κατά προτίμηση στο τέλος ενός ζεστού ντους, όταν οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί) και καλά ενυδατωμένο με βάλσαμο, λάδι ξυρίσματος ή κρέμα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε ότι το ξύρισμα με ένα κακής ποιότητας ξυράφι μπορεί να προκαλέσει περισσότερο ερεθισμό, επομένως πρέπει να φροντίσουμε να αντικαθιστούμε την κεφαλή του ξυραφιού μετά από μερικές χρήσεις. Εάν το ξύρισμα γίνει στο πρόσωπο καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί after shave. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αντρικές τρίχες βγαίνουν πάντα πιο άγριες, μετά το ξύρισμα.

2. Κερί: Η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί εντελώς τους θύλακες των τριχών μόνο με τη χρήση ζεστού κεριού πάνω σε λωρίδες ειδικού χαρτιού. Μετά την αποτρίχωση με κερί το δέρμα σας θα είναι πιο λείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι με το ξύρισμα. Επομένως απαιτεί λιγότερη συντήρηση και παρατηρείται λιγότερος ερεθισμός στις ευαίσθητες περιοχές. Παρόλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κερί είναι ένας επίπονος τρόπος αποτρίχωσης τον οποίο λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν. Αναμφισβήτητα είναι μία καλή επιλογή για όλες τις περιοχές του σώματος αλλά συνιστάται για την καλύτερη ασφάλεια σας να γίνει η αποτρίχωση από ειδικό αισθητικό ή ιατρό ώστε να αποφευχθούν οι ερεθισμοί και τα εγκαύματα, ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει.

3. Κρέμα Αποτρίχωσης: Μια εύκολη επιλογή είναι η κρέμα αποτρίχωσης και έχει τεράστια δημοτικότητα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά. Αυτά τα προϊόντα απομακρύνουν τις τρίχες επειδή περιέχουν χημικές ουσίες που διασπούν τους δισουλφιδικούς δεσμούς της τρίχας, αποδυναμώνοντάς τες τόσο πολύ που μπορούμε να σκουπίσουμε ή να ξεπλύνουμε τις τρίχες από το δέρμα μας. Αν και οι τρίχες θα μεγαλώσουν ξανά σε λίγες ημέρες, μπορεί να είναι ευκολότερο από το ξύρισμα και δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο να εμφανίσουμε κοψίματα ή ερεθισμούς. Η μεγαλύτερη ανησυχία με αυτές τις θεραπείες είναι ότι η εφαρμογή χημικών ουσιών στο δέρμα μας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό, ειδικά όταν αφεθεί περισσότερο από τον προτεινόμενο χρόνο. Για αυτό θα πρέπει να πάρετε μία κρέμα καλής ποιότητας και να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες χρήσης.

4. Λέιζερ αποτρίχωση: Είναι η πιο άνετη και αποτελεσματική αισθητική διαδικασία για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Όλες οι άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης όπως αυτή με κερί, το ξύρισμα, οι κρέμες, προσφέρουν μόνον προσωρινά αποτελέσματα με επαναλαμβανόμενο κόστος για εσάς. Το μηχάνημα με λέιζερ αποτρίχωσης εκπέμπει υψηλά συγκεντρωμένο φως στα χρωστικά κύτταρα που βρίσκονται στο θύλακα της τρίχας. Καθώς η χρωστική ουσία στους θύλακες απορροφά το φως, οι τρίχες καταστρέφονται. Οι συνήθεις περιοχές θεραπείας περιλαμβάνουν τα πόδια, τις μασχάλες, το πρόσωπο και το στήθος. Το χρώμα των μαλλιών και ο τύπος δέρματος επηρεάζουν την επιτυχία της θεραπείας με λέιζερ αποτρίχωσης.

Για τη μέθοδο αυτή θα πρέπει να σιγουρευτείτε, ότι θα επιλέξετε έναν ιατρό, ο οποίος είναι πιστοποιημένος και έχει μεγάλη εμπειρία στην λέιζερ αποτρίχωση. Όταν βρείτε τον κατάλληλο ιατρό και προχωρήσετε στη διαδικασία αυτή, ο ίδιος θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την προετοιμασία πριν το λέιζερ αποτρίχωσης, όπως την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Ο ιατρός σας μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει μια κρέμα λεύκανσης του δέρματος εάν έχετε πρόσφατο μαύρισμα ή πιο σκούρο δέρμα. Τέλος, πρέπει να αποφύγετε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, καθώς μπορεί να διαταράξουν το θύλακα της τρίχας για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία.

Για τους άντρες, των οποίων οι τρίχες αναγκαστικά μεγαλώνουν πιο εύκολα και είναι πιο μεγάλες από τις γυναικείες, η μέθοδος αυτή θα τους λύσει το πρόβλημα της συνεχούς αποτρίχωσης. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η ιδανική μέθοδος και για το ανδρικό φύλο! Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι το πιο γρήγορο μηχάνημα αποτρίχωσης, ιδανικό για τις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος (στήθος, πλάτη, πόδια κτλ.). Εκπέμπει φως υψηλής ενέργειας μέσω του κρυστάλλου Αλεξανδρίτη. Διαθέτει μεγαλύτερο μήκος κύματος από άλλα μηχανήματα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε μία ευρεία γκάμα τύπων δέρματος, από ανοιχτόχρωμες μέχρι σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Η γρήγορη αποτελεσματικότητα της θεραπείας με λέιζερ Αλεξανδρίτη εξαρτάται από την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται το λέιζερ, το χρώμα της τρίχας και της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή ήδη μετά την πρώτη συνεδρία. Η ανάπτυξη της τρίχας θα είναι όλο και λιγότερη, λεπτότερη και πιο αδύνατη. Η επιδερμίδα θα γίνει πιο λεία και οι πόροι θα γίνουν λιγότερο ορατοί μετά από κάθε συνεδρία. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για τις ανοιχτές όσο και για τις σκούρες επιδερμίδες.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *