Τι είναι η σκληροθεραπεία ευρυαγγειών;

Η σκληροθεραπεία είναι μια μη χειρουργική – επεμβατική θεραπεία, η οποία αναπτύχθηκε πριν από πολλά χρόνια. Σκοπός της να εξαφανίζει τις ανεπιθύμητες «χαλασμένες» φλέβες στα κάτω μέλη (ευρυαγγείες και κιρσούς). Είναι μια ασφαλής και απόλυτα επιτυχημένη μέθοδος, η οποία βοηθά στην εξάλειψη των ενδοδερμικών και υποδόριων φλεβών που ανεπαρκούν με την έγχυση ειδικών ουσιών (σκληρυντικών) μέσα σε αυτές. H παρούσα μέθοδος συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών.

Ποια είναι η διαδικασία της σκληροθεραπείας;

Η σκληροθεραπεία περιλαμβάνει την ένεση αποστειρωμένου διαλύματος μιας σκληρυντικής ουσίας μέσα σε μια φλέβα μέσω μιας λεπτής βελόνας. Για τη σκληροθεραπεία δε χορηγείται καμία απολύτως αναισθησία.

Τι πρέπει να αποφύγω πριν τη θεραπεία;

Πρέπει να αποφύγετε την ασπιρίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς και την κατανάλωση οινοπνεύματος για 2 ημέρες πριν τη θεραπεία. Μη χρησιμοποιείτε υδατικές κρέμες, λοσιόν, λάδια στα πόδια σας για 24 ώρες πριν τις ενέσεις.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Μετά τη συνεδρία της σκληροθεραπείας συνήθως υπάρχει κάποια ερυθρότητα και διόγκωση κατά μήκος των φλεβών. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, ημέρες ή και ακόμη περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος των φλεβών. Λιγότερο συχνά παρουσιάζονται μελανιές. Μετά τη συνεδρία τοποθετείται ελαστική επίδεση και κάλτσα σε όλο το μήκος του άκρου για μία εβδομάδα. Μπορείτε να έχετε μία απόλυτα φυσιολογική δραστηριότητα αμέσως μετά τη θεραπεία. Θα μπορείτε να βαδίσετε αμέσως μετά τη θεραπεία, αλλά αποφύγετε να οδηγήσετε. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε άσκηση μεγάλης έντασης για 2 εβδομάδες, έκθεση στον ήλιο, πολύ θερμά μπάνια ή ατμόλουτρα για 4 εβδομάδες και αποτρίχωση με κερί για 6 εβδομάδες. Αν προγραμματίζετε να κάνετε πολύωρο ταξίδι τις επόμενες 4 εβδομάδες, συζητήστε το με τον ιατρό πριν τη θεραπεία.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσο συχνά γίνεται;

Κάθε συνεδρία θεραπείας διαρκεί περίπου 30 – 45 λεπτά και γίνεται στο ιατρείο. Συνήθως ορίζουμε μεσοδιαστήματα λίγων εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών. Αν υπάρχουν πολυάριθμες φλέβες, οι συνεδρίες μπορεί να γίνονται με μικρότερα μεσοδιαστήματα.

Πόσες συνεδρίες θεραπείας χρειάζονται;

Το πόσες ενέσεις θα γίνουν σε κάθε συνεδρία εξαρτάται από τον αριθμό και την έκταση των ανεπιθύμητων φλεβών. Επειδή υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα του σκληρυντικού που επιτρέπεται να ενεθεί στη διάρκεια μιας συνεδρίας, αν υπάρχουν πολυάριθμες φλέβες, θα απαιτηθούν μερικές συνεδρίες. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται 2 – 6 συνεδρίες

 

Κλείσε ΔΩΡΕΑΝ ενημερωτικό ιατρικό έλεγχο
Κατηγορίες: ΣΩΜΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *