Made by 💀 Bit Elite

Πόσο κακό προκαλείς στην επιδερμίδα σου αν κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου;

Έχουμε βρεθεί όλοι εκεί. Γυρνάς σπίτι αργά και το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου. Είναι όμως πραγματικά τόσο κακός ο ύπνος με το μακιγιάζ; Προφανώς και είναι! Τώρα πιθανότατα αναρωτιέστε για ποιο λόγο.

Το δέρμα μας καλύπτεται με βρωμιά, νεκρό δέρμα και κάθε είδους ρύπους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με το να μην καθαρίζετε αυτό το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων, εμποδίζετε αποτελεσματικά το δέρμα σας από το να επανορθωθεί και να παράγει νεότερα, πιο υγιή κύτταρα. Μας έχουν πει αμέτρητες φορές να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας πριν κοιμηθούμε, αλλά, παρόλα αυτά, τα ερωτήματα παραμένουν.

Παρακάτω επιχειρούμε να απαντήσουμε στις πιο συνηθισμένες απορίες που μας γεννιούνται:

  • Ποιες είναι τελικά οι ‘παρενέργειες’ του μακιγιάζ στον ύπνο;

Ο ύπνος με το μακιγιάζ σας μπορεί να οδηγήσει σε περιττή έκθεση στις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος, τις οποίες κρατά το μακιγιάζ. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν τη διάσπαση του υγιούς κολλαγόνου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λεπτών γραμμών στο δέρμα. Επιπλέον, το μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους ενώ κοιμάστε, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη ακμής.

  • Τι γίνεται όμως με μία μόνο νύχτα; Θα εξακολουθήσει να φράζει τους πόρους ή να προκαλεί ‘σπασίματα’;

Μια νύχτα που κοιμάστε με το μακιγιάζ σας είναι απίθανο να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες στο δέρμα σας, ωστόσο, κάθε βράδυ που κοιμάστε χωρίς να έχετε κάνει ντεμακιγιάζ, οι πόροι σας φράζουν περισσότερο. Τελικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μιας μικροκομεδόνης, η οποία προσελκύει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή στους πόρους σας

  • Επομένως θα προκαλέσει ρυτίδες στο πρόσωπο και πρόωρη γήρανση του δέρματος;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύεται πολύ οξειδωτικό στρες. Όταν κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, δε δίνετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει από αυτές τις συνθήκες, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες από το περιβάλλον (συχνά με τη μορφή ρύπανσης) παραμένουν στο δέρμα όταν δεν καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας τη νύχτα. Οι ελεύθερες ρίζες, όπως προαναφέραμε, προκαλούν διάσπαση κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου, που έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη λεπτών γραμμών και τη γερασμένη όψη.

  • Αν κοιμάστε απλώς με μακιγιάζ ματιών (μάσκαρα, eyeliner), εξακολουθεί να είναι τόσο κακό;

Κινδυνεύετε από ερεθισμό και μόλυνση των ματιών. Το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να φράξει τους αδένες λίπους των ματιών σας και να τους προκαλέσει φλεγμονή. Ο τακτικός ύπνος με μακιγιάζ ματιών μπορεί επίσης να σας κάνει επιρρεπείς σε αλλεργίες στα μάτια, ερεθισμό των βλεφάρων και πιθανή μόλυνση. Το να κοιμάστε με το μακιγιάζ των ματιών σας δεν θα προκαλέσει λεπτές γραμμές ή ακμή στο δέρμα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Η μάσκαρα και το eyeliner μπορούν να τρίβονται στο μαξιλάρι σας και να καταλήξουν στα μάτια σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό ερεθισμό των ματιών.

Σας συνιστούμε να κρατάτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δίπλα στο κρεβάτι σας, για να σκουπίζετε το πρόσωπο και τα μάτια σας εκείνες τις νύχτες που δεν το κάνετε και δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας σωστά πριν πέσετε στο κρεβάτι. Ακόμη, ο επαναλαμβανόμενος ύπνος με μακιγιάζ ματιών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απόφραξη των μικροσκοπικών τριχοθυλακίων στα βλέφαρά σας. Όταν αυτές οι περιοχές φράξουν, τα βακτήρια μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν φλεγμονή. Μπορούν να σχηματιστούν μάλιστα μικρά εξογκώματα. Αυτά τα εξογκώματα μπορεί να υποχωρήσουν αυθόρμητα, αλλά πολλά απαιτούν θεραπεία από το γιατρό σας.

Συμπερασματικά, η αναβολή καθαρισμού των ματιών σας με πλήρες ντεμακιγιάζ τα θέτει σε κίνδυνο για φλεγμονές, μολύνσεις, ερυθρότητα των βλεφάρων και εκδορές του κερατοειδούς.

  • Τι να κάνετε όταν πέφτετε για ύπνο κατά λάθος με το μακιγιάζ σας;

Περιστασιακά είμαστε όλοι ένοχοι για αυτήν την κακή συμπεριφορά περιποίησης του δέρματος. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε τώρα είναι τι να κάνουμε το επόμενο πρωί, όταν ξυπνήσουμε και θυμηθούμε την κακή απόφαση που λάβαμε το προηγούμενο βράδυ (αυτήν που αφορά το δέρμα σας, ναι!).

Προτείνουμε να διατηρείτε μαντηλάκια μακιγιάζ στο κομοδίνο ως προστασία για να ελαχιστοποιήσετε αυτό το λάθος. Δεδομένου ότι αυτά δεν αφαιρούν όλα τα ίχνη του μακιγιάζ σας, σας συνιστούμε μια προσέγγιση τριών οδών το επόμενο πρωί για να αναιρέσετε τυχόν ‘ζημιές’: πρώτον, πλύνετε το πρόσωπό σας! Σε εκείνο το σημείο, θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να κάνετε ένα διπλό καθαρισμό—το καθαριστικό με βάση το λάδι πρώτα για να διασπάσει τα έλαια στο δέρμα σας και μετά με ένα τζελ ή ένα καθαριστικό με βάση τον αφρό—έτσι ώστε να καθαρίσετε πραγματικά τους πόρους σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε μια αποτοξινωτική μάσκα αργίλου για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες.

  • Γενικά πώς επηρεάζει το μακιγιάζ την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου;

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι ο αντίκτυπος που επιβαρύνει την επιδερμίδα σας – μιλάμε για ακμή, ερεθισμό του δέρματος και πρόωρη γήρανση. Το να κοιμάσαι με μακιγιάζ είναι τελικά πολύ βλαβερό, καθώς οι πόροι σου θα φράξουν. Μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ‘ξεσπάσματα’, την ακμή, την ξηρότητα του δέρματος και τον ερεθισμό. Το δέρμα σας χρησιμοποιεί τον ύπνο ως χρόνο για να αναρρώσει από το στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιεί επίσης τον ύπνο για να αποβάλει και να αναγεννήσει τα κύτταρά του. Αφήνοντας ένα στρώμα μακιγιάζ, δημιουργείτε ένα εμπόδιο στη φυσική διαδικασία απολέπισης και ανανέωσης του δέρματός σας. Επιπλέον, το να μην ξεπλένετε το μακιγιάζ δίνει σε αυτές τις επιβλαβείς ακαθαρσίες μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να βλάψουν το δέρμα σας.

  • Ποια λοιπόν είναι η σημασία του ντεμακιγιάζ;

Συνιστούμε σταθερά στις γυναίκες να καθαρίζουν το πρόσωπό τους το βράδυ. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ από το δέρμα σας. Το πώς να πλένετε και να καθαρίζετε το δέρμα σας εξαρτάται από την κάθε μία ξεχωριστά και από τον τύπο δέρματος. Για όσες έχουν πιο λιπαρό δέρμα, το αφρώδες πλύσιμο και τα μαντηλάκια μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά. Για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα, ένα απαλό καθαριστικό χωρίς αφρό μπορεί να είναι καλύτερο. Το να αποκοιμηθείτε κάθε τόσο χωρίς να πλύνετε το πρόσωπό σας δεν πρόκειται να καταστρέψει την επιδερμίδα σας. Αλλά θα αρχίσετε να παρατηρείτε τα αποτελέσματα αν γίνει τακτική συνήθεια.

  • Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω ώστε να κάνω σωστό καθαρισμό;

Επομένως, αφαιρέστε το μακιγιάζ με βάλσαμο καθαρισμού ή μικκυλιακό νερό. Ένα ειδικό ντεμακιγιάζ θα σας βοηθήσει να ‘σπάσετε’ απαλά τα καλλυντικά με βάση το λάδι, καθιστώντας ευκολότερο να τα ξεπλύνετε πλήρως χωρίς να ερεθίσετε περαιτέρω το δέρμα σας. Είναι σημαντικό να είστε ήπιοι και να αποφεύγετε το σκληρό τρίψιμο ή το έντονο τρίψιμο του δέρματος, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να διαταράξει το φραγμό του δέρματος. Όσες έχουν κανονικό έως λιπαρό δέρμα μπορούν να δοκιμάσουν ένα βάλσαμο καθαρισμού. Είναι σχεδιασμένο να βοηθάει στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας, του μακιγιάζ και της βρωμιάς και στοχεύει στην απαλή απολέπιση και βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος.

Μετά από ένα πρώτο πέρασμα με το ντεμακιγιάζ, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό με βάση το νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Μετά το ξέβγαλμα, ταμπονάρετε ελαφρά — μην τρίβετε! — το δέρμα σας με μια καθαρή πετσέτα.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να πλένετε τη μαξιλαροθήκη σας συχνά. Υπάρχει μια πιθανότητα τα υπολείμματα λαδιού και μακιγιάζ από το πρόσωπό σας να μεταφέρθηκαν στις μαξιλαροθήκες σας ενώ κοιμόσασταν.

Τέλος, εφόσον θέλουμε να ενυδατώσουμε και να αποκαταστήσουμε στο μέγιστο βαθμό την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μας το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε ειδικά ιατρικά αισθητικά κέντρα (Dibeauty) ώστε να μας προτείνουν θεραπείες βελτίωσης του δέρματός μας. Μία πολύ καλή πρόταση είναι το Hydrafacial, η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, το Dermapen και το Booster (ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό). Έτσι, με αυτήν την έξτρα δόση ενίσχυσης ενυδάτωσης, αναδόμησης και λάμψης θα ξανά αποκτήσουμε τη χαμένη νεανικότητα στην όψη μας! Εμπιστευτείτε μας!

 

Categories: ΠΡΟΣΩΠΟ

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *